Vil du træne selv?

Ballhandling


Hvis man gerne vil være dygtig til basketball, skal man mestre alle aspekter af spillet og have gode "fundamentals". Det starter med ballhandling, som er udgangspunktet for alt hvad man kan med en bold. Som med alt andet der er værd at gøre, så kræver det en indsats over længere tid.

Et godt råd er, at se det på samme måde som at lære at læse. Man skal øve sig hver dag og lave de samme øvelser 5-10 minutter hver dag. F.eks. før træning. Gør man det, vil man blive overrasket over hvor hurtigt man kan blive dygtig med bolden.

Man skal hele tiden huske at udfordre sig selv. Taber man aldrig bolden, udfordrer man ikke sig selv nok. Hver gang man føler, at man kan noget, så kan man tilføje nye øvelser til sin rutine eller ændre rutinen, og fjerne nogle af de gamle øvelser.

Alt det grundlæggende om at drible

Vigtige pointer om driblinger

Udfordringer for den let øvede

Nu skal der fart på driblingerne

Skud


Når man skyder i basketball skyder man med en hånd. For de yngste er det vigtigste dog at finde en teknik, der gør dem i stand til at få bolden hele vejen op til kurven, enten med en eller to hænder. Efterhånden som man får bedre styr på sin teknik, skal man lære at skyde med en hånd.


Selvom det for det utrænede øje ser ud til at alle professionelle basketballspillere skyder på samme måde, så er der rigtig mange detalerj omkring det at skyde og hver træner har sine egne detaljer han/hun lærer sine spillere.

De vigtigste ting er dog at få højde på skuddet, bruge sit håndled, så bolden spinner baglæns (back spin) og at fokusere på kurven.

I første omgang kan man nøjes med at se på videoerne og prøve at kopiere det skud, der benyttes.

Herefter kan man begynde at høre efter og få styr på detaljerne omkring skudafviklingen.

En af farerne ved at arbejde med skuddet er, at man risikerer at få en forkert skudteknik, hvis man ikke gør præcis det træneren siger. Særligt når man selv skyder før eller efter træning. Det er her de dårlige vaner sætter sig og kan være svære at ændre på senere.

Den første skudvideo

10 gode råd og detaljer